Eeterij Bie Ons

In Hoek hebben Kevin en Suzanne Verbeke-Bosschers een gezellige eeterij met een huiselijke sfeer. ‘Toen we het overnamen wilden we aan de sfeer niets veranderen, maar aan de menukaart wel. We zijn nu meer dan een gewoon frietkot. Wat we kunnen maken, maken we zelf.’

‘Midden in coronatijd zijn we begonnen,’ vertelt Suzanne. ‘Daardoor konden we eerst starten met het laten afhalen van bestellingen. Later kwam ook het restaurant erbij en mochten mensen daar ook eten.’ Zo konden Kevin en Suzanne langzaam wennen aan de eeterij.

Spannend

Het stel heeft een horeca-achtergrond. Kevin werkte voorheen als kok in een restaurant in Eeklo, Suzanne was teamleider catering bij een ziekenhuis in Eeklo. Een zaak openen in Hoek was spannend, vooral omdat Kevin en Suzanne allebei niet uit Hoek komen. ‘De vorige eigenaar had een klein friethokje op deze plek en die heeft er deze gezellige eeterij van gemaakt. Daarom hebben we het meeste gelaten zoals het was.’

"Stefan zijn kennis is up-to-date en hij laat zijn gezicht zien."

Kevin en Suzanne Verbeke-Bosschers

Zelfgemaakt

Wel pasten Kevin en Suzanne de kaart aan. ‘Naast de vaste frituurdingen zoals friet met snacks hebben we ook flinke burgers en huisgemaakte gerechten. Denk aan stoverij, scampi’s en zelfgemaakte sausjes. We hebben ook een kapsalon. Die wilden we eerst van de kaart afhalen, maar die loopt echt heel goed. Dus dat hebben we toch maar niet gedaan. Wat we kunnen maken, maken we zelf.’

Door die zelfgemaakte gerechten weet Eeterij Bie Ons zich te onderscheiden. En dat heeft effect. De klanten komen niet alleen uit Hoek, maar ook uit de omgeving. ‘We blijven nieuwe mensen aantrekken. Ook uit Biervliet en Terneuzen.’

Kennis

Sinds een jaar wordt de boekhouding van de eeterij door Financieel Bewust en Zeker gedaan. ‘Stefan kwam hier regelmatig en toen vertelde hij dat hij voor zichzelf ging beginnen. Dat vonden we wel wat. Zijn kennis is up to date en hij laat wat vaker zijn gezicht zien dan onze vorige boekhouder.’

Financieel Bewust en Zeker verzorgt voor Eeterij Bie Ons de jaarrekening, belastingzaken en de controle. ‘De boekhouding doe ik verder zelf. Met Stefan zijn de lijntjes lekker kort. Als ik een vraag heb, helpt hij me eigenlijk gelijk. Dat vind ik fijn. Zo hoef ik geen twee dagen te wachten voordat ik eens antwoord krijg.’